חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיתוח תהליכי מרחב משותף אזוריים

בשנים הקרובות אנו מתכננים להרחיב ולהעמיק את פעילותנו בתחום שותפות יהודית-ערבית ולהתמקד בפיתוח תהליכי מרחב משותף אזוריים. החזון המנחה אותנו: יצירת קהילה ערבית-יהודית פעילה ומשגשגת המאפשרת מרחב ציבורי בטוח ומסביר פנים באמצעות שיתוף פעולה, כבוד הדדי לזהויות מגוונות ומציאת פתרונות לצרכים ולאתגרים משותפים.

בנגב כבר התחלנו ביישום החזון ואנו פועלים ליצירת שותפות לחינוך משותף בכיתות א'-י"ב בגישה אזורית מקיפה, ובתמיכת ראשי הרשויות המקומיים, ראשי ערים ומועצות מקומיות בנגב. 


בשותפות עם עיריית באר שבע הוקם "מרכז מצוינות לחיים משותפים", אשר החל לפעול במטרופולין באר שבע, מתוך גישה של מפגש רב-תרבותי. המרכז עוסק בפיתוח ידע, הכשרה, הפעלת תכניות ועידוד יוזמות תרבותיות לילדים ונוער, אנשי חינוך והקהל הרחב. 

בכל שכבת גיל נבחרים נושאים ללימוד משותף של ילדי הכיתות המקבילות בבתי ספר יהודים וערבים, בהתאם לרמה השפתית וההתפתחותית של הילדים. בחטיבות ביניים, לדוגמא, מתמקדים בשלב הראשון בלימוד משותף של השפה האנגלית לתלמידים יהודים וערבים. בחירה זו מבוססת על השאיפה להפוך קושי משותף לאינטרס משותף, ולהציב את האנגלית כגשר תקשורתי, כאשר לשני הצדדים, יהודים וערבים, אין יתרון משמעותי על הצד השני מבחינת רמת האנגלית. כך נקודת הפתיחה היא שוויונית ומאוזנת ככל האפשר. 

בשכבות גיל צעירות יותר מתמקד הלימוד בתחומים אחרים מותאמים לגיל התלמידים, כמו תיאטרון או רובוטיקה. התכנית כוללת שילוב של שיטות חינוך בלתי פורמליות במסגרת החינוך הפורמלי, על מנת לאפשר לתלמידים סביבה נוחה המאפשרת לימוד ודו-שיח, וכן סוגים שונים של מפגשים: מפגשים חד לאומיים שבהם התלמידים יכולים לדון בכל פחד או דעה קדומה ללא חשש או אי נוחות, ומפגשים משותפים, דו לאומיים, שמסייעים להתגבר על תפיסות מוטעות ודעות קדומות באמצעות השגת מטרות ואינטרסים דומים. 

דילוג לתוכן