צוותי החירום שפועלים היום בהצלחה ביישובים הבדואים הלא מוכרים, הוקמו ע"י אג'יק בעקבות צורך משמעותי שעלה מהשטח, והתובנה כי שגרת החיים ברבים מהם היא שגרת חירום.
חוסר בתשתיות, מפגעים סביבתיים, הריסות בתים, חוסר מוגנות מפני ירי טילים, שיעורי תמותת תינוקות גבוהים, מחלות ומומים מולדים, הם רק רשימה חלקית לתיאור מציאות כואבת ובעייתית אשר הופכת את החברה הבדואית לפגיעה במיוחד. מציאות זו משפיעה באופן ישיר על בריאותם הפיזית של תושבי הכפרים הלא מוכרים ובאותה מידה גם על יכולתם לרכוש השכלה ולהשתלב בשוק העבודה ולתפקד כאזרחים פעילים בחברה.
צוותי החירום הוקמו מתוך הבנה כי בניית חוסן קהילתי ויצירת מסגרת מוכנות למצבי חירום, תאפשר צמצום של התופעות הללו, ובה בעת גם מניעה של חלק מהסימפטומים, ותוביל בהמשך לתפקוד טוב יותר של הפרטים והחברה.
הצוותים פועלים במתכונת צח"י – צוותי החוסן בישובים היהודיים, ומורכבים מצעירים בני היישוב שהפכו לעוגן קהילתי מרכזי ביישובים. הצוותים עוברים הכשרות ותרגול מצבי חירום, ונמצאים בכוננות 24 שעות ביממה. הם מוכנים לסייע בכל מקרה חירום: שריפה, תאונה, פגעי מזג האוויר, מצב חירום בריאותי או אירועים ביטחוניים. בכל אחד מהמקרים הללו הצוותים מתייצבים במקום האירוע, מטפלים בו, ולאחריו מלווים את המשפחה הנפגעת ומסייעים לה לשוב לשגרה.
הכשרות הצוותים כוללות בין היתר גם סדנאות ייחודיות לנשים ולילדים, בכדי לסייע להם להתמודד עם מצבי חירום ואף למנוע אותם. כמו כן נבנה מודל של שיתופי פעולה אזוריים בין הצוותים השונים, וביניהם לבין הרשויות והיישובים השכנים.
הפרויקט מתקיים בשיתוף עם המחלקות לשירותים חברתיים בישובים השונים.